Мушиците еднодневки
живеят само ден,
а човешките прищевки
вечно ни държат във плен:
да живеем сто години
и повечко дори,
после –в райските градини!
Със други адът да гори!
С доктори, сестри, илачи...
в дните ни безсолни
Животът пак ни влачи
и пак сме недоволни!
© Исмаил Али Все права защищены