ВЕЧНОСТ
Магическа е тази реалност и сякаш в измислен свят
ще видиш живот в щастие и болка - вечен кръговрат.
Времето не ти е враг, защото няма край или начало,
а ти си единна същност - образ докоснат в огледало.
Разпилей се без страх и забравените кътчета преброди
и не тревога - опит почерпи, начало за да се роди.
С устрем напред, хвани си посока още неизживяна,
но помисли за цената на всяка възможност пропиляна.
Никога не се настигат реките на пътищата житейски
и далечни, но и близки са времената библейски.
Искаш, бориш и надяваш се, но винаги с помощ само
се достига целта - съдби и тела заедно рамо до рамо.
© Весела Найденова Все права защищены