Какво нещо е това сърцето!
Вече толкова години,
откакто е записало името ти
и не иска да го изтрие
нито сега,
нито утре,
нито когато и да е.
То живее в измама.
То се пържи във ада.
То ти угажда
и с думи,
и с дела,
и с действия
каквито пожелаеш.
Както послушно,
как послушно
след тебе върви
това мое силно
и слабо сърце.
© Латинка-Златна Все права защищены
Прекрасен стих, късметлия е лирическият герой! ПОЗДРАВИ! БЪДИ!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!