Не ден велик бе само Великден,
а целите тези две, увенчани с наниз
от двойки години.
То какво ли не бе?:
Велика "Ковид-пандемия",
Велика (не "Отечествена")
война в Украйна.
То какво ли през нас не премина?!
... И най-вече Велика
с Превеликия си окаяник прословут:
комично-трагичният
съвременен Каин -
Свише прокълнатият Путин.
© Вълчо Шукерски Все права защищены