Празник Великден пристига,
днес баба изписва яйцата.
Със стари рисунки и багри
пак бавно твори красота тя.
От нейното детство до днеска
магията древна спасили.
На всеки, повярвал във нея,
те дават и здраве, и сили.
Със всяко листенце нарича
зелени да бъдат полята.
Клас златен ще стори пак чудо -
буйни да раснат житата.
Всяко изписано цвете
надежда ще ражда в сърцата.
Рисувано слънце помага
щастливи да бъдат децата.
Отново Великден пристига,
свещици ще светнат във храма.
И нека възкръсва доброто,
и нека да бият камбани!
Светъл празник на всички! :)
© Мария Все права защищены