10 апр. 2014 г., 17:04

Великденче 

  Поэзия » Пейзажная
412 0 2

ВЕЛИКДЕНЧЕ

 

Сред зелената тревица

аз видях великденче.

С розовата си главица

но е цъфнало вече.

 

И сред толкова цветенца

разкошни  и красиви,

скромно, с лилави листенца

ни казва: "хора мили,

 

божи син ще да възкръсне,

свят празник наближава.

Пролет дошла ще ви вдъхне

надежди и сила млада.

 

Да разтворят се сърцата-

Пролет мила, ти  здравей?

Да разцъфнат дървесата

като красни булки, хей!

 

Аромати да разпръснат

рой пчели по земята

и надежди да възкръснат

за реколта богата!"

 

И за млади, и за стари

Пролетта е тъй мила.

Носи ни тя скъпи дари:

мечти, надежди, сила.

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Месели празници и на теб, Елена.
  • "божи син ще да възкръсне,
    свят празник наближава.
    Пролет дошла ще ви вдъхне
    надежди и сила млада."

    АМИН!!!

    Хубави и светли Великденски празници, Анка!
Предложения
: ??:??