ВЕСЕЛ ГОГО
Зима е... Януари тече
с празници толкова много.
Всички светии да почете
се приготви и наш Гого.
Връз буренцето застла чердже -
тук ще спи, тук ще се труди.
В мазето има добро мезе.
Защо ли време да губи?
Но защо Пена - жена му, де,
при него идва сърдита.
С газена ламба, с пръчка в ръце,
тя сякаш на бой налита.
- Спри се, жено, не се тревожи.
Мъжът ти е много добре.
Връз буренцето кротко лежи,
винце пийва, хапва мезе.
Много светии уважих аз,
виждаш ме весел и засмян.
Ще дочакам свети Атанас
и свети Трифон Зарезан.
Тогава при теб ще се върна.
Каквото искаш ме прави.
Децата и теб ще прегърна.
Върви си и ме остави!
© Анка Келешева Все права защищены