Мама Зайка и децата
са нашарили яйцата -
жълти, сини и червени
в кошничката наредени.
Зайко се приготви вече,
чака рунтавото мече,
че ще пада днес игра -
ще се борят със яйца.
То обаче още хърка,
май сезоните обърка,
много дълго се забави
и за Зайко май забрави.
Слънчо със лъчи му блесна,
Мечо бързичко се стресна.
Скочи този поспалан,
хвърли тежкия юрган
и към зайчето забърза,
обувките си не завърза.
На вратата се препъна,
като струна се опъна,
кошничката закачи,
как яйцата не строши...
И след тази злополука
дружен смях настана тука.
Празник весел се захвана,
проехтя от тях Балкана.
© Валка Все права защищены
Поздрави!