Весела диниада
Със слънчев пламък напоена
грее в близкия листак.
Диня сочна и червена
усмивки с трепет сбира пак.
В нея има вкус на лято —
водни пръски, мек нектар.
Тя блести със чар, когато
дарява всеки с вкусен дар.
С кръв на цвят и вкус богат
събира всички в кръг чудесен.
Със своя дъхав сладък свят
ни носи щастие и песен.
Тя е слънце, дар от рая —
резен диня в летен ден.
Тя е полет във безкрая,
с водни капки озарен.
И днес я има, пак гребем
от нейното сърце богато.
В плен на сладост, как да спрем?
Тя — най–сочно късче лято!
04.08.11 г.
© Галена Върбева Все права защищены