Веселба в снега
Навън щом сняг завали,
всички взимат своите метли:
баба - да изчисти двора,
а дядо - от акитата на животните обора.
А момчетата - наш'те козели,
сякаш сняг не са видели,
със сняг в ушите
и снежинки по главите,
както винаги - тъпаци,
те са си нашите глупаци.
Но какво ли да се прави,
преструват се на пичове корави...
Иначе се забавляваме,
падаме и ставаме.
готино е, нали,
весело в снега - както винаги!
© Стефания Все права защищены