10 февр. 2013 г., 14:12

Вещица 

  Поэзия » Другая
644 0 3

Прекрасното ти лице

сияе като слънце,

очите ти кафяви

са толкова красиви,

и тоз хубав стан 

е много желан,

но в тебе ужасът е стаен,

на нечестива воля си в плен!

Черна вещица си ти,

правиш мръсни обреди.

През деня си усмихната, мила,

радостта в тебе се е вселила,

но в часовете на нощта

твоята прелестна уста

мълви заплашителни слова

и заклинания излива.

Зли духове смело зовеш

и пред нищо не ще се спреш,

зло огромно бездушно вещаеш

и пред нещастията нехаеш,

злокобни магии четеш

и проклятия ти тъчеш.

Отровата твоя прониква

и поквара дълбоко вдъхва

във човешките души и сърца.

Твойта ненавист няма граница,

много животи съсипваш

и от скръбта се насищаш.

Черна свещ огрява литургията мрачна,

обсебена си ти от сила демонична,

в транс от танца си изпаднала,

в подли мисли си потънала.

Жертвена клада гори,

луната ярко искри,

а в кафявите ти очи,

страшна ярост оттам лъчи.

 

ноември 2002

© Виталий Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Направо ме изправи на нокти! Чакам ги!
  • То повечето неща, които съм писал са в периода 2001-2004 г., след това имам само 3-4 стихотворения, но се очакват нови съвсем скоро... треперете
  • Ех, тия 2002-ра/2003-та... Много войнствено са те настройвали
Предложения
: ??:??