1 сент. 2010 г., 12:00

Via Mala 

  Поэзия » Другая
700 0 15

 

  По мотиви на Йон Кнител

Не зная къде съм натирен.
Не зная доколко сгреших.
В последни огризки събирам
последна любов от трохи.

Дори не е нужно да зная.
Дори не вменявам вина.
Но вижда се, вижда се краят – 
във всеки тунел – светлина.

Финалът безспорно е близо.
Безспорно финалът е факт.
Залагам на губеща миза
и още, и още, и пак...

Безлюден е явно ефирът.
Попаднах на път без следа.
Събирам, събирам, събирам
останки от мъртва звезда.

Защо ли така ми е пусто?
Не е ли това глупав сън?
Не вия от болка, не чувствам,
не чакам, не страдам, не съм...








© Ради Стефанов Р Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??