23 янв. 2008 г., 09:43

Виц в рима за четирима 

  Поэзия » Юмористическая
872 0 5
В пустиня били четирима... лошо...
Брежнев, Рейгън, Винету, бай Тошо.
Гладни били. Нямали храна.
Спрели на бивак за през нощта,
но вождът Винету решил проблема
храна, за него не била дилема.
В пустинята живеел в плът и кръв
охранен, здрав, голям пустинен лъв.
- Да хване всеки някаква посока -
започнал вождът тихичко урока -
лъва убийте, хич не се чудете,
след туй сигнал на всички да дадете...
Поели те на четири страни...
Отекнали гърмежи точно три.
Зарадвали се, че ще се яде...
В бивака вожда връткал чеверме...
Завърнали се, ала само трима...
От Рейгън ни кост, ни вест има...
Прошепнал Тошо в Брежнево ухо:
- Дано не се завърне тоз, дано!...
Не ми харесва нещо Рейгън май,
мисли се, че много, много знае...
А Винету, въртейки чевермето,
им рекъл тия думи общо взето:
- Гладът сега, голям проблем е наш,
но щом не ти харесва, ти не яж...


© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??