,,Животът е върталежка",
сме чували от стари хора.
Във възраст крехка и младежка
се чудехме какво говорят.
Грижите – спасителни сламки,
носещи радост и сълзи,
ни превърнаха в човешки останки,
а Времето – пълзи ли, пълзи!
И само как бързо се изниза,
а сякаш вчера е било!
Един се качва, друг пък слиза.
Живот – виенско колело!
© Исмаил Али Все права защищены