Вихрите на Свободата
Сибирски студ скова Земята
и бурен вятър се заудря в мен,
навън е мрак и зъзне тишината,
а Слънцето е заточено в плен.
Дочувам тътенът на барабани,
събират се ведно тълпи навред,
с развети знамена над кости, рани
настъпват смело за световен ред.
Прииждат вихри в тъмнината.
Горят огньове! Мълнии свистят!
А в пътя знаменит на Свободата
и мъртвите сред живите вървят.
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Все права защищены