ВИХРУШКА
Вихрушка от минали дни -
разпилява спомените в мене.
Като куче зад домашните стени -
за бита душата вързана стене.
Животът вплита ме в игри.
Забързаното време давя с вино.
Надеждата в мен едва гори -
герой съм в черно-бяло кино.
© Мимо Николов Все права защищены