Днес лутат се очите ми в тъмнина.
Недосънували най-краткия си сън.
Взират се те още в мрака.
А тъмно е, все още тъмно е вън.
От огъня, горящ в камината...
върху прозореца пробягва светлинка.
Лудешки спуска се в комина вятърът.
Не ми се тръгва, не ми се тръгва...
В далечината чу се звън,
шепот от цъфтящи вишни.
Но тъмно е все още вън,
дори щурците са заспали.
Виж ги.
Полусънно...
притихнали във тишина,
усещайки, тревите не шептят...
Очите ми - във тишина,
във мрака взрени, пак трептят.
© Нели Все права защищены
Поздрав, Нели!