15 апр. 2015 г., 20:33

Виждам есента 

  Поэзия » Философская
286 0 0

2/ВИЖДАМ ЕСЕНТА.

Аз виждам вече есента...

Отиде хубавото лято.

Миньорна ми е песента,

тъга ми дойде във душата!

 

До днес се сърдех на пека...

И страдах аз от топлината,

а днес, какво да ви река,

във Слънцето пак търся брата!

 

Сънувам слънчеви лъчи,

ятата птици в синевата

и гледам със отворени очи,

ще се пръждоса ли мъглата!

 

Кога фъртуната ще  спре.

И листопада ще престане.

И есента ще разбере,

че искам лято да остане!

  17.09.2014г. Драгойново

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??