Стаила в гърдите
любов, топлина,
ласка и нежност,
сила, светлина
вървиш през живота
и имаш вина
единствено само,
че ти си жена.
Създаваш човека
герой, престъпник,
гений, подлец,
родоотстъпник.
Даваш живот
и имаш вина
единствено само,
че ти си жена.
Че обичаш еднакво
всяко дете,
което кълнило
от тебе расте...
и за обичта си
имаш вина
единствено само,
че ти си жена.
Светла, че правиш
мъжката нощ,
че пазиш във себе си
вярност и мощ,
моля те, вярвай ми,
имаш вина -
единствено само,
че ти си... жена.
© Харита Колева Все права защищены