ВИНО И БЛАГОСЛОВ
Аз те чакам по първи петли
в пелената на нашето утро
и размитат космични метли
на тревогите гневните мутри.
Аз те виждам по втори петли,
укротила горещите страсти
с благослов срещу всички стрели,
долетели от близките храсти.
Светлината по трети петли
се събужда от снежно латино
и не знаем кога и дали
благослов е приспал чаша с вино...
© Николай Христов Все права защищены