Затова, че обичам Родината,
но вече намразих държавата,
затова, че аз чувствам се смазана
на бащината си китна земя,
не опитвай да ми внушаваш вина!
Затова, че ме грабят и мамят,
че от родния дом гонят децата
и все оставят ме без грам душа,
че тъпчат ме с ботушите си кални
и унижават всяка светлина,
че карат ме ниско да свеждам глава –
пред дебеловратите да пълзя
и молитвите си пред тях да редя,
че целят да изчезна от света…
Нима моя е вселенската вина?!
© Росица Танчева Все права защищены