ВИСИНИ
(на един певец)
Акорд последен -
стихна песента.
Сърцето му в очакване примира.
А залата, изпаднала в екстаз,
певеца дълго, дълго аплодира.
И в този миг,
неземно извисен,
за кой ли път разбра,
че е обичан?!
И вдъхновен,
и радостно смутен,
той в скромна благодарност
коленичи.
И както беше паднал на колене –
на сцената,
сред мрак и светлини,
нe знаеше,
че всъщност бе летене,
с което стигна нови висини.
© Елица Ангелова Все права защищены
Хубава вечер и усмивки Ели!