27 дек. 2012 г., 00:12

Витлеемската звезда 

  Поэзия
2208 0 3

(Искам с този стих

да честитя на всички приятели Коледа

и да ви пожелая здраве и добрина!

Нека чудото се случи вътре в нас! Сега!)

 

 

Една звезда над Витлеем помилва

знамение, което се роди.

Над връх елхов тя грееше щастлива,

дръвчето цяло с блясък да краси.

 

И струпаха се хора и животни

да видят чудото на Господ Бог!

Там детската усмивчица ги стопли

и върна вярата им за живот.

 

Традиция от тази свята дата

в дома да разкрасяваме елха.

Най-важна е, разбира се, звездата

да грее на върха със топлина.

 

Подаръците, струпани под нея,

очакват да усмихнат две очи,

които като детските да греят,

щом радостно сърцето затупти.

 

Една звезда, във Витлеем изгряла,

ни сочи път, поръсен с благодат...

Сина на Бог звездата е видяла.

Най-важната е тя на този свят.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??