Никой не слезе от нощния влак
от морето.
А и мъжът ми забрави вестниците
в купето.
Мидените черупки, от плажа събрани,
изтървахме под пейката.
Със водорасли, вмирисали дланите,
младостта ни офейка.
Даже децата ни вече ги няма -
заминаха.
Само гласчетата им още подслушваме
от раковината.
© Павлина Гатева Все права защищены