Влюбена
В красиво утро се събудих влюбена.
Денят изглеждаше необикновен.
Попитах се къде съм се загубила.
Защо ли някак си усещам се в плен?
Очи затворих. Помирисах утрото.
Страхувах се отново да заспя.
Реших за вчера да си мисля късно е.
Днес исках само слънце и цветя.
Душата ми внезапно се усмихна.
Сърцето ми се стопли от любов.
И ясно чух въздишка тиха.
И сетих се за само моя Бог.
И станах от леглото мързеливо -
без друго все тъй празно е било.
Видях се в огледалото нетърпеливо.
Познах те в очите си, Любов!
© Димена Все права защищены
Поздрави!