Небето е поле на любовта
и тя е синя, звездно украсена,
а облаците носят в себе си страста
в букет събран... от цялата вселена...
Изливат този елексир те на земята
във тихи, сладострастни дъждове
и поздравяват влюбените със дъгата,
открили себе си в красивите ù цветове...
Понякога са мрачни и оловни,
но имат си причина за това -
За всеки, който любовта не помни
в пороите, изливат своята тъга...
И затова небето е любов,
а облаците - нейните деца,
отвръщащи на всеки огнен зов
на жадните ни за любов... сърца...
25.10.2014
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены