Вместо ресто
Пожелание за бъднини
Той е подлец по природа,
все е по дирята на вълчия нрав.
За депутат избра го народа,
дано на всички ни гърба да е здрав!
Признато
Отвсякъде вопли до Бога -
толкова ангели на грешен адрес?!
Да си трая вече не мога...
Дявол съм! - ще им кажа. И то, още днес.
Оксиморон
Оксоморонно намръщен ме перна
петъчният парламентарен контрол.
Залата празна... никой се не мярна
- тук царуват само интриги и разкол.
Българска икономика
Икономиката икономична - дело на всеки!
По-младите може и да не знаят
лозунга, запречил всички пътеки.
За жалост, не помогна! Дошъл ù бе краят.
Преход
Сега сме второупотребници блажени
- планетата на нас е вече тясна,
от вси земи: бикини, шапки, сутиени
- пробвана стока... и гарантирано прясна.
© Запрян Колев Все права защищены