Внучката
Дойде си внучката… едва познах
детенцето от преди две години.
Пораснала, забравила езика.
Забравила най-близките роднини…
Говори странно бързо, със акцент.
Прегръщам я и тръпки ме полазват.
Едва разбирам в първия момент,
че нещичко на български разказва.
За седмица ще си припомни пак
роднините и родната ни къща.
Но щом си иде, ще се чуди как
към баба си с любов да се обръща…
© Теменужка Маринова Все права защищены