3 июл. 2007 г., 19:46

Водата е бременна 

  Поэзия
853 0 13
Водата е бременна с мен.
Износва ме с майчинска мисъл.
Аз плувам в зародишен плен.
Тренирам за първия писък.

Пося ме фонтан от лъчи.
Създаде ме с обич несвястна.
Водата блажено мълчи.
Представя си как ще порасна.

В утробата няма небе.
Извира плацентна прохлада.
Животът ми бавно гребе.
Към изхода. Към водопада...

© Валентин Евстатиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??