Дръзка
и неочаквана.
Огнена или мразна.
С дъх на лютиче
и мащерка.
Слънчева.
Никога - празна.
Пръскам се -
възнак просната -
в синята вис -
звездопадна.
Мия в тревата -
росната -
раните.
Безотрадни.
Мислите ми -
наточени.
Бляскат -
откос картечен.
Опнати непорочно -
в порив неистов,
извечен,
зреят у мен ветровете.
Ласкави.
Водопадни.
Стъпките ми са леки.
Чувствата -
щуравожадни.
© Донка Василева Все права защищены