Война
Окаян клан и грозна слава,
мръсна кал и пожарен дим,
човек заради безумието отплава,
а на земята лежи трупът му бледосин.
Просташки вик и ярост сляпа,
бой велик за нищета и глад,
всеки убива когот докопа,
за чест и слава с тежкия приклад.
Какво постигна? Какво доказа?
Какво съградиха твойте две ръце?
За народа би се и народа си наказа,
заради ужаса от собственото си лице!
Кристиан Дочев
17-ти Април 2015г.
© Кристиан Дочев Все права защищены