ВОЙНА НЕЛЕПА
На Риаз Амини
Някъде много високо в небето
мрачно стърчат полумесец и кръст,
а на човека погубен в сърцето:
злоба, омраза, ненавист и мъст.
***
Дълги години се води война,
бият се злобно, жестоко, свирепо,
хора умират без капка вина –
всичко това е трагично, нелепо.
Шири се злобата в наште души,
те са в окови от злато и страх.
Днеска човекът земята руши,
а любовта е потънала в прах.
Питам: кога ли войната ще спре
и от безумци ще станем пак хора,
а любовта ще е вечно море
и ще е винаги светло пред взора?!
Нека не борим се срещу войната,
нека смирено да искаме мир,
който все нявга ще грейне в сърцата,
който ще светне в душевната шир.
***
Някъде много високо в небето
мрачно стърчат полумесец и кръст,
а на човека погубен в сърцето:
злоба, омраза, ненавист и мъст...
© Раммадан Л.К. Все права защищены