те излизат подредени в
редица
всеки изчаква своя
ред
както едно време когато
чаках да ме публикуват
в училищния стенвестник
чаках една много секси
редакторка с огромни
очила
огромни очила
които покриваха гърдите
да напише името ми
на стената за да ме
забележи и покани на
среща
където ще целувам
припряно
същите тези гърди а тя
срамежливо ще ме пита
за името
после ще мастурбирам
както и те навярно го
правят
ден след ден
мокри сънища
снимката висеше на
тоалетката в банята
мръсните думи също
после
задръстваха канала
на съседите
излизаха разтревожени
на улицата
подобно на войниците
разтревожени от вестта
за мира
настъпил след войната
и вече
трябваше да се върнат
по домовете
където ги чакаше
очилатата
редакторка от училищния
стенвестник
чиито гърди бях целувал в
миналото
преди
да стана един от тях
мирът е галеното дете на войната
© Янко Все права защищены