Восък и пламък
Ако е вярно, че размерът на свещта
на Живота отразява дължината,
то пламъкът, даряващ Светлина,
е мъдростта, събрана във душата...
И когато се запали нова свещ,
пламъкът едва се мержелее...
Най-ярък става той и най-горещ
над восъка, когато надделее!...
Дано намеря златната среда,
балансиращ на Живота със везната!...
Кога са най-устойчиви свещта
и пламъкът? - разпръскващ Светлината!...
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены