Врабчо миличък ела
тук под нашата стреха
силен вятър вънка вее,
баба Зима пак вилнее.
Ето шалче и ботушки
да те пазят от вихрушки,
и да стоплиш ти сега
измръзналите си крилца.
Къщичка ще ти сглобя,
ще сложа вътре и зрънца,
топло в нея си живей
и на пролет сладко пей.
© Марина Караманска Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!" »