Празно поле!
Също като онова сърце!
Отритнатото!
Оставеното!
Забравеното,
че е съществувало преди!
Преди
онзи
Някой
да го нарани!
Да го счупи
на парчета
от стъкла!
Да го хвърли
с безразлична ръка!
Да не каже
нито дума!
Дни дори
да не продума -
за сторената злина,
за нанесената вреда!
Човешка...
Нечовешка...
За изхвърленото сърце
на едно невинно дете!
© Цветослава Младенова Все права защищены