Когато се разделяме
в предела стар и нов,
на време.
Когато мериш
жизнения цикъл.
И понасяш
следващия век -
неуверено се вглеждаш...
Дали в годините - тежащи,
дебнеш своя спомен.
Дали в съвременната
суета
откриваш голата душа.
Дали лица изпити,
преминали през
своя път,
се смесват в дървесата
и опитват да те сепнат.
Глад.
Оръжие.
Пари.
Храна - модифицирана,
водата умъртвена.
И в темпераурните
рекорди
опитваш да пораснеш,
пак да се раззелениш.
Хамбургери и „Е”-та,
лъскави мадами.
Къде отнесе ме векът?!
Писаното слово се проми
и помръкна във екрана.
Отпадат жизнени
искри
в пошлата отвара.
Векът, прескочил
древната магия -
прах, бензин, бетон...
Къде е топлата милувка?
Къде изтля стремежът?
Е, гледаме се време,
бързо падам аз.
Така ли е в живота?
Поне да превъзмогна
своето високомерие!
Самомнение - горчиво,
халогенно-бяло,
надмогнал век,
мъст - в другия
да пренесеш...
Агония любовна,
да отпратиш, да дадеш.
И загърбил болката
пулсиращ вик:
„Напред, напред!”
09.02.2011
© Валери Качов Все права защищены
За съжаление си прав... А от това още повече боли...
Поздравления!