Отпих от коктейла.. Странен на вкус...
Усетих добро настроение.
Засмях се, разнежих се и... полудях...
във смях и кълбо от копнежи...
Във чашата вкусна маслинка любов,
пробол я е Ерос в сърцето,
на външния ръб - малък резен лимон
и сол... от солта на живота...
Странен коктейл от любов и от смях...
Поисках да пия и втори.
На бара поръчах и онемях:
- Нямаме - казаха. - Сори!!
Реших да поръчам на черно коктейл.
На черно намира се всичко:
дори бели трюфели, черен хайвер.
Заплащаш си просто. Отлично!!...
Но този коктейл го няма и там.
Каква неминуема "Драма?!",
когато го търсиш отчаяно сам -
...той всъщност се пие от двама.
Дали сте опитвали този коктейл??
Микс от любовна амброзия.
Отпиваш на екс. Той е без алкохол,
без думи, без свян и с фантазия...
Накрая разбрах, че за "Смях и Любов"
заплащаш без страх и задръжки,
със част от сърцето, което си взел
от другия... и със себе си , всъщност??!!
п.с. А ако случайно откриеш със смях
безвремие, страст и закачки,
не подминавай!!... Навярно е там...
до него си - само на крачка...
© Нели Господинова Все права защищены