Време за размисъл
Най-главната способност на човек е мисълта!
Човекът е човек, благодарение на свойте мисли...
Преди да действаш, помисли! Не след това!
Че огледало на живота ти са мислите ти чисти!
И, ако мислиш два пъти преди да кажеш нещо -
ти ще го кажеш още по-добре, нали?
Спорете, заблуждавайте се и дори мислете грешно!
Но винаги правете го сами!
Когато мислиш - значи се съмняваш...
Когато действаш - вече си уверен!
На истината границите не стеснявай!
Придвижвай се дори и бавно, но единствено по пътя верен!
Че слепота на мисълта - по-лоша е от тази на очите!
А здравият разсъдък вижда само път един!
Велики мисли произлизат само от сърцето!
И никой не е в състояние да ги изгаси!
Икономисано е времето, за размисли употребено!
А начинът на мислене е уникален и безвреден!
Тя - мисълта - лекува и сърцето наранено!
На действието извор е! Но мъдрият говори винаги последен!
Елена Найденова - Sun
Авторски клип по този стих:
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-475256
© Елена Найденова Все права защищены
"Че слепотата на мисълта - по лоша е от тази на очите"
Много вярно и точно казано!
ПОЗДРАВИ! БЪДИ!