28 мар. 2007 г., 14:12

Временно 

  Поэзия
614 0 2
Времето се влачи - бавно, мързеливо,
тромаво и протяжно стрелките отмерват.
На всички им е някак си сънливо
и от хладната скука те потреперват!

Сякаш филм със забавени кадри -
часовете главната роля изпълняват...
А минутите, тези малки крадли,
на сцената да излязат не им позволяват!

Егоистични, те подскачат на екрана,
перчат се със своята значителност...
Защо ли не мога с ръка да ги хвана?!
Това тържество е убийствена мъчителност!

И замислена наблюдавам парада,
който в последни секунди изтича:
"Така ви се пада! Така ви се пада!"
да бъдете вечност не ви прилича!

© Златина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти,Юлиане,няма нищо по-хубаво от това творбите ти да бъдат разбрани и оценени...
  • Много е хубаво! Игриво, закачливо Успяваш да забелязваш дребните детайли и да им вдъхваш живот!..
Предложения
: ??:??