Прекършената ти мечта
с душата си споявам аз.
Да бъдеш жива красота
това желая всеки час.
С душата си споявам аз
света ти - да е свеж и нов,
и откровен е моят глас -
и всичко с тебе е любов.
Тъгата ти от есента
и болката от зимен мраз
покривам с пъстрите цветя,
с уханния им мек екстаз.
И болката от зимен мраз
стопява се сред благослов
на пролетният стих, в захлас -
и всичко с тебе е любов.
И лятото е ето, да,
с небесносиния елмаз
и слънчогледи, и жита
за тебе зреят с чуден клас.
С небесносиния елмаз
изгрява Слънцето и зов
са топлите лъчи завчас -
и всичко с тебе е любов.
Звездите милиард в нощта
с Луната твои са до страст.
Дъга си моя след дъжда
и чувствен, в кръстопът, компас.
С Луната твои са до страст
и сънищата в лек покров
или са полет на Пегас -
и всичко с тебе е любов.
Ах, днес лика ти образцов
и славей, и щурец до транс
възпяват влюбено с романс -
и всичко с тебе е любов.
© Асенчо Грудев Все права защищены