Между хълмовете бели - гориста планина.
Тихо под върха се гуши злачна долчинка,
а под нея се е скрила знойна пещера.
Вълшебна тъмнина... Гореща тишина...
Плавно ти по склона се спусни,
нежно в пещерата надникни -
неръкотворен огън там гори.
Леко влез и разходи се - вулкана в мене угаси!
Вили Димитрова
© Вили Димитрова Все права защищены