Гърмящи облаци - това са нашите сърца,
изригват диво вулканични страсти,
а лавата им, сляла се с плътта
отнася ни със огнетечни ласки.
Преливам в тебе аз като река,
прегърната от чакащ океан...
Денят е наш и наша е нощта
превърнати в един, единствен блян.
Целувките ни - рими на поет
пленен от Музата, в най-дългата поема
и пишеш в транс, поредния куплет
по листа на безкрайността, наречен време...
Рисуват нашите тела една картина
със цветове сияещи, небесни.
Светът е цвете, любовта - коприна
изтъкана от най-нежнотрели песни...
*****
Заспиваме... Завива ни страстта,
с горещото си тяло бди над нас...
Целува ни сърцата любовта,
а в сънищата си летим с Пегас.
Събудим ли се, пак ще преплетем
копнежа си и всяко чувство - светлина.
Аз живея в теб, а ти във мен
в хармония от блясък и от топлина...
29.08-2014
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены