Кой свят с тежък гребен
е устисквал човешки мечти?
Безумен, от алчност обсебен
умирал е в страх и лъжи.
Човешката крачка е трудна.
Затова ѝ раздаваме пита.
За мъдрост. И съвест най-будна,
без смърт духът да полита.
Този свят се крепи в Свободата.
Да бъдеш войник или стража.
Да имаш до край необята-
Вяра за сила в крилата.
© Ивита Все права защищены