За вярата ни няма измерения...
Тя съществува някъде в душата.
Тя отстоява всички изкушения.
И не очаква за това отплата...
За вярата – дали със свещ запалена,
или пък дело свято да извършиш,
е важно само – чувствата заспали
да ти помогнат да не я прекършиш...
За вярата – дали и пред икони,
или пред теб самия си изправен,
не съществуват никакви закони.
И затова свободен тя те прави!
9 ноември 2012
© Георги Ванчев Все права защищены