Аз виждам слънце даже през нощта
и черногледството не ми се нрави.
Едва не се научих да летя!
Понякога прохождам на жарава!
И силно, силно вярвам – има Бог!
Спасението дебне край душите!
Омразата умира от любов,
защото некадърно е съшита
от някакви парчета самота,
от болното потъпкано достойнство,
от кръпки завист и от мисълта,
че егото ни е с висока стойност.
Но не е вярно. Ние ще се спрем
пред себе си и глупавите цели.
Ще бъде вид хуманен феномен
душите ни ще станат чисто бели.
Аз силно, силно вярвам – има Бог,
ръката си към Него съм подала.
Ще се спасим единствено с любов
защото любовта ни е създала.
© Деница Гарелова Все права защищены