Защо никой не иска вятъра да слуша
и си мислим, че роши напразно косите.
Та той е летял през морета и суша
и предава от човек на човек мечтите.
Например, ти, нали някой силно обичаш,
искаш да прегърнеш, но е далеч от теб.
Целуваш го наужким, в сълзи се обличаш
и не можеш да стоплиш твоето сърце.
Този някой по теб е луд също
и мечтае скоро да докосне нежно желаните очи.
С ръцете ти, с очите ти да си поиграе
и не иска това да бъдат само мечти.
А вятърът слуша твоите молитви сега
и преминава през целия свят заради теб.
Прави на любимия по-лека вечерта,
предава му любовта в твоето сърце.
Прохладна вечер и вятърът си знае работата, нали?
Явор Перфанов 19.06.2016 Г. Оряховица <3
© Явор Перфанов Все права защищены