Изсъхнали цветя до камъка с подострените устни -
топи се в светлина и мараня поредният Горещник.
Юли!
По сламените му коси запалва кръв и се стопява нощем -
черти и малки въглени следи не чезнат.
Няма дъжд през юли!
Товарът му - окаян сламовес, повръща дните му дезводни -
нагарча с трънения си венец
и стреля слънцето през юли.
Моливи-дървеса пропукани крещят без сок
и търсят драскотини по небето -
да се смили с пороен дъжд и да отмие пясъчните юлски дюни.
След него да кръжат ята, поели сламки в небесата -
със тихите пера да отлетят,
посяващи в зениците ми самотата.
© МАРИЯ Все права защищены
Уважавам и мнението на човека, оценил с 2.
Хубава вечер!
t.