Ръкавите на бяла риза
навила в лудия си бяг,
вълната благовито близва
смълчания застинал бряг.
А той от допира омеква.
Как иска да я задържи!
Водата се отдръпва леко.
Брегът остава да тъжи.
Кога ще дойде пак? - се пита,
привикнал просто да лежи. -
Вълната е немирна скитница
и тип по-трепетен, и жив...
Преуморен от стъпки много
той чака да се върне с дар. -
Да го пречисти от тегоби,
да го предпази от пожар.
И тя приижда по-голяма
и по-прекрасна от преди.
Захапва временната рамка,
която всъщност му вреди.
Въздъхва – явно облекчена,
щом мисията си изпълни.-
Тя помни, че е сътворена
да напои полезни кълнове.
Понесла в шепите си миди,
които шепнат в нежен ритъм,
дори не споря с очевидното....
Пресяла пясъка,
далеч от плиткото.
Радостина Драгоева
11.07.2012 г.
© Радостина Драгоева Все права защищены