Вълшебство в тишината
Отронена сълза от небесата
премина през простора на деня
и чрез вълшебство в тишината
поля пресъхналата ми душа.
Оказа се магия със награда
за всичките стихии в мен!
Сега кипи кръвта с наслада
и без жажда пак съм нажежен!
Край мен се вият небесата
в хора - от грейнали звезди,
узряват пъпките на чудесата
и необята пламенее и гори.
Не вярваш ли! Нима не стига
природата със своите черти,
която дръзко шепне и опива,
а от душите ни твори звезди?
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Все права защищены
Алберт Айнщайн.